*Updated*

How well do you know St George, Utah?

Here is your 10 question Master Quiz

1. How many races, triathlons, fun runs and walks are regularly in St George Utah? 10? 16? 19?

IRONMAN World Championship
Getty Images for IRONMAN
loading...

Hint: Ironman is not regular.

IRONMAN World Championship
Getty Images for IRONMAN
loading...

Answer: According to Sgcity.org there are 19 schedules races, triathlons, fun runs and walks in 2023.

Aaron Metler
Aaron Metler
loading...

 

2.What are the, typically older, people who live in St George in the winter called?

attachment-Southern Utah Emergency Checklist (3)
loading...

Answer: Snowbirds

 

3. What is the main ingredient that makes a fruit salad a "Dixie Salad?"

attachment-Southern Utah Emergency Checklist (4)
loading...

Answer: Pomegranate arils. (Seeds) And Dixie salad is delicious, but don't you dare put marshmallows in it!

attachment-Southern Utah Emergency Checklist (5)
loading...

 

4. When do the Huntsman World Senior Games happen in St George, Utah? April? September? October?

attachment-Southern Utah Emergency Checklist (6)
loading...

Answer: Opening ceremonies are typically the week after the St George Marathon in October.

 

5. How many sunny days per year in St George, Utah? Over 200? Over 300? Over 340?

IRONMAN 70.3 World Championship
Getty Images for IRONMAN
loading...

Answer: Typically there are over 300 sunny days in St George, Utah.

 

6. St George, Utah was founded in what year? 1824? 1842? 1861?

Oakozhan
Oakozhan
loading...

Answer: St George, Utah was founded in 1861.

 

7. St George, Utah was founded in 1861 as a _____ mission? What were founders sent to grow?

"Kew Orchid Festival: Cameroon" Photocall
Getty Images
loading...

Answer: St George, Utah founders were sent to grow cotton. This is why St George, Utah and surrounding areas, were given the nickname as "Utah's Dixie."

Cotton Harvest
Getty Images
loading...

 

8. St George, Utah was know for a long time as a __________ community. What type of community?

Happy volunteer family separating donations stuffs on a sunny day
Wavebreakmedia
loading...

Answer: Retirement community. St George is also known for it's volunteerism but you only get 1/2 pt for that answer.

Group Of Senior Retirement Exercising Togetherness Concept
Rawpixel
loading...

 

9. How many toprope rock climbs are in St George Utah? 57? 101? 213?

Young climber rock climbing
nullplus
loading...

Answer: 101 Toprope climbs in St George Utah with an astounding 1,709  total climbs in the area.

 

10. What Christmas song was written in downtown St George? Jingle Bells? Far Far Away on Judea's Plains? Silver Bells? All I Want For Christmas Is You?

Caroline Flack Text Santa Fundraiser
Getty Images for Vodafone
loading...

Answer: Far, Far, Away on Judea's Plains was originally written for an 1869 Christmas program in St. George, Utah, by John M. Macfarlane.

 

How many did you get right?

0-2 = Welcome Californian

3-5= SunRiver Retiree

6-8= You should be Parade Royalty!

9-10= I dub you Fry Sauce Emperor

A costume prop chair in front of red drape.
TonyLomas
loading...

If you have any great unknown facts about St George, Utah, let me know!

Email me at aaronee@townsquaremedia.com

KDXU 890 & 92.5 logo
Get our free mobile app

Gallery: St George, Utah Is Showing Off After Record Rain And Snowfall

St George and Surrounding Areas Show Off Stunning Views

2023 Country Music Festivals Guide

Enjoy an updated list of country music's best festivals, across America, Canada, Great Britain and more. This list of 2023 country fests will be updated to reflect postponements, cancelations or lineup adjustments.

More From KDXU 890 & 92.5